En Guido va començar a fer caiac a l’edat de tretze anys i ha palejat per totes les costes de França, Dinamarca, Noruega, Suècia, Nova Zelanda, Africa del Sud, el Solent, les illes Scilly, el canal de la Mánega, el canal de Bristol, Sardenya, Còrsega, Sicília, Elba i moltes d’altres illes italianes.

 

Durant els anys setanta ha practicat les aigües braves amb el Canoe Club de Milà i des dels 80 ha baixat els rius més difícils dels Alps (ANza, Boite, Clarée, Diveria, Dora Val Veny, Dora Val Ferret, Enns, Gail, Giona, Guil, Guisanne , Großarlbach, Hinterrhein, Auberge, Lassing, Maggia, Moesa, Mastallone, Noce, Orco, Rosanna, Salza, Salzach, Sanna, Sesia, Sarca di Val di Genova, Sermenza, Sessera, Soça, Strona, Ubaye, Verzasca, etc.) entre les quals moltes primeres baixades.

Guido es titular d’un certificat FICK Instructor de caiac de mar, guia, maestro nivell de competència i de evaluador de maestro (Federació Italiana de Canoe-kayak). Es titular d’un certificat BC Leader 4 estrelles i guia avançat ISKGA ( International Sea Kayak Guide Association) i dirigeix el centre de formació de ISKGA a Italia.

 

Guido es instructor I guia des de 1975 I parla Italià, Francès, Anglès I Alemany.

 

Ha estat el primer caiaquista en donar en solitari la volta a la península italiana des de Trieste a Ventimiglia (2011) sense cap suport, recorrent 2009 milles en 94 dies, amb una mitjana de 21,4 milles diàries.

Desprès ha palejat en solitari a Sicília des de Catània a Catània fent 599 milles en 25 dies de navegació amb una mi9tjana de 24 milles per dia i a Sardenya des de Cagliari a Cagliari amb 587 milles en 21 dies de navegació i una mitjana de 28 milles per dia.

Guido ha navegat professionalment durant 30 anys en les classes IOR – IMS – IRC i Maxi i ha participat en 21 campionats italians i 16 campionats del mon com a navegant i trimmer de vela. 1980-81 navegant, trimmer de vela i timoner a bord del Rolly Go  durant la Whitebread al voltant del mon  (20.000 milles en 4 etapes) també coneguda com la Volvo Ocean Race. Va guanyar la medalla de plata  d’atletisme pel Comitè Nacional Olímpic Italià (CONI) el 1985. Guido té un diploma italià de skipper professional i es instructor de la vela per a tots els nivells de la major escola de vela de Itàlia, Centro Vélico Caprera