Quan m’ho demanen, em descric a mi mateix d’aquesta manera: Marit, Pare, Iogui, Vegà, Constructor de caiacs, Esquimotejador en estil grenlandès, algú que també resulta ser CTO (Chief technology Officer). Visc a Minnesota (USA), casat, amb 2 noies, les dues creixent massa ràpid. Tots quatre palegem, cap tant obsessionada com jo. Jo palejo en nombrosos caiacs i n’he construït més d’una dotzena.

Els meus favorits son el  Shrike-R I el Shrike-Skin replica. Dos caiacs grenlandesos per palejades  curtes  I esquimotatges , I el meu Vember Expedition  per excursions.

Aprendre les palades inuit, els esquimos i rescats es la meva passió. Igualment m’apassiona  ensenyar aquestes tècniques a d’altres, especialment a les meves noies. L a meva passió em va involucrar a  Qajaq USA . Vaig ser prou afortunat per ser escollit president de la organització el 2016. A 2014 conjuntament amb els meus amics Mike i Linette, vaig iniciar el  Qajaq Camp, una organització sense ànim de lucre per compartir les nostres habilitats i passions amb d’altres palistes. En els darrers anys, la ioga i el veganisme han estat molt importants per a mi.  Aplicant la practica del ioga tant al paleig com a les meves activitats professionals d’assessorament estic aprenent a estar present i escollir com reaccionar, creant una gran calma i equilibri. El veganisme es un camí amb el qual he escollit respondre a l’actual crisis ambiental global. Pots llegir més sobre les meves idees sobre conscienciació llegint el meu altre blog Conscious Strokes . Dono gracies diàriament a la practica del ioga, meditació, veganisme i a la meva família per ajudar-me a ser viu en aquest  mon complex i meravellós.

Vaig ser afortunat de créixer a Anglaterra en una família que navegava a la primera oportunitat. Em vaig passar la joventut navegant. Això vol dir navegant amb el iot familiar al Solent, creuant el Mar del Nord a la cursa Tall Ships i competint en regates de dinghy nacionals i internacionals.  Vaig descobrir la meva passió pel caiac més tard. Els meus pares em van comprar un P&H Capella amb el qual vaig palejar per la badia de Chesapeake durant molts anys abans de mudar-me a Minesota. El lloc del 10.000+ llacs.  També he pogut viatjar per tot el mon i he palejat en 4 continents.

El meu lloc preferit per palejar es sense cap dubte la costa Na Pali del costat oest de l’illa de Kauai.  Vaig poder gaudir palejant i surfejant amb  dofins de musell larg i fer travessies amb grans tortugues de mar i rajades. El trajecte més memorable va ser també a Kauai palejant un tàndem riu amunt pel Hanalei, quan per primera vegada la meva dona Jacqueline va copsar la verdadera sensació de la palada endavant  Per celebrar això vam baixar fins l’oceà i a la tornada vam haver de passar la barra d’esculls que va representar el seu primer surf. Cridava d’alegria! Cada sortida es un moment d’aprenentatge per a mi. Un dia d’estiu al llac Superior vaig acabar al aigua a 2ºC sense haver segut al caiac. Les noies reien tan fort que vaig pensar que també havien caigut.

He d’agrair el meu pare per la seva paciència i consells pel meu primer esquimotatge en l’aigua salada i calenta de la badia Honda Key a Florida.  Des de llavors he continuat aprenent molts esquimotatges d’estil grenlandès. M’han ajudat molts palistes locals, nacionals i internacionals que han seguit la tradició dels Inuit i que m’han  ensenyat les seves habilitats. Els hi estic profundament agraït.

A 2010 vaig canviar a la feina com a corporatiu per Amèrica, això em va donar la llibertat de convertir la meva passió per l’esquimotatge en un negoci casolà. Des de llavors he creat el primer llibre guia submergible per l’esquimotage grenlandès,  Rolling with Sticks.

Amb la resposta dels clients I amics vaig crear un DVD per complementar el llibre.  Podeu descarregar el llibre i el DVD de manera gratuïta AQUI. El 2012 vaig començar una  sèrie  de clínics d’ensenyament oferint  tutoria per a tothom que vulgui aprendre  l’art del esquimotatge grenlandès. Podeu trobar més informació sobre els clínics AQUI.

Em podeu contactar aqui. Si realment em voleu conèixer, llegiu el meu blog i veniu a palejar “Fes-ho  o no …no hi cap provar” Yoda.